مدیر کل امور مالیاتی استان همدان، در گفت و گو با خبرنگار تابناک در همدان، در پاسخ به اینکه، مشاغل پردرآمد، که با راه اندازی شغلی همچون کتاب فروشی و عرضه کالای فرهنگی، به منظور استفاده از دستگاههای کارت خوان آن شغل معاف از مالیات، در شغل اصلی و پردرآمد خود، برای فرار از مالیات، چگونه رصد میشوند، پاسخ داد: امکان اینکه هر فردی بخواهد در فعالیت اقتصادی خود از روشهای غیر معمول برای فرار مالیاتی استفاده کند، وجود دارد و مردم میتوانند، با دیدن اینچنین موارد، به سامانه تلفنی ۱۵۲۶ و یا از طریق سامانه اینترنتی https://www.intamedia.ir/ ، مشاهدات خود را گزارش دهند.
وجیه اله ذکوری، افزود: این اطلاعات بعد از جمعآوری و پردازش، به واحد مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی ارجاع داده خواهد شد و در صورت اثبات فرار مالیاتی، از مؤدی علاوه بر دریافت مالیات، ۳۰ درصد نیز جریمه میشود، و اگر در کار گروه مربوطه ثابت شود که این فرار مالیاتی از مصادیق ماده ۲۷۴ است، پرونده آن به مراجع قضایی نیز ارجاع داده خواهد شد.
وی، با اشاره به اینکه فرار مالیاتی جرم درجه ۶ است و مراجع قضایی به آن رسیدگی میشود، گفت: در دو سال اخیر، حدود هزار فرار مالیاتی شناسایی کردیم و در هفت ماه نخست امسال، هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان، از این محل مطالبه و دریافت کرده ایم.
راه پیشگیری از فرار مالیاتی چیست؟
مدیر کل امور مالیاتی استان، فرهنگسازی و آگاهی بخشی را بهترین راه پیشگیری دانست و افزود: رسانهها، در این مسیر میتوانند، نقش آفرینی کنند، و مردم را آگاه کنند که در وحله اول، پرداخت مالیات، مشارکت مردم برای اداره کشور است و در وحله دوم، مردم باید بدانند، اگر فرار مالیاتی کشف شود، علاوه بر اینکه مالیات و جریمه کتمان را باید پرداخت کند، به قوه قضائیه نیز معرفی خواهد شد و آگاهی مردم در این زمینه میتواند بازدارنده باشد.
روش های رصد و شناسایی فرار مالیاتی چیست؟
ذکوری، در این خصوص، توضیح داد: مشاغل و حسابهای پرریسک، به صورت سیستماتیک در سازمان مالیاتی کشور، از طریق دادهکاوی، مورد پایش قرار میگیرد، همچنین با الگوریتم های موجود و سیستمهای هوشمند، بررسی میشود که آیا گردش حساب و کارکرد دستگاه کارت خوان با آن شغل و فعالیت اقتصادی تناسب دارد و از این طریق، حسابرس میتواند آن را کشف کند.
وی در ادامه به مردم توصیه کرد، که حساب و کارت بانکی خود را در اختیار دیگری قرار ندهند و همچنین خاطرنشان کرد: در صورت استفاده از دستگاه کارت خوانی که برای یک فعالیت اقتصادی معاف از مالیات گرفته شدهاست در شغل دیگر، جرم و قابل رصد و کشف است و تبعات قضایی به دنبال دارد.
مدیر کل امور مالیاتی استان، گفت: معمولاً این کارها با حساب افرادی صورت میگیرد که از این موضوع اطلاعی ندارند، مانند کودکان، افراد مسن و یا بیسواد و به دنبال آن برای آنها مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.
بر مشاغلی که معاف از مالیات هستند، چگونه نظارت صورت میگیرد؟
ذکوری، در تشریح این سوال گفت: سازمان مالیاتی کشور، اسم معافیت مالیاتی را به نرخ صفر تغییر داده است، بنابراین کلیه مشاغل باید اسناد و مدارک درآمد را نگهداری کنند، اظهارنامه مالیاتی بدهند و در اظهارنامه مالیاتی نیز باید درآمد درست ابراز شود، سازمان مالیاتی، اظهار نامه را با شغل تطبیق میدهد، و اگر ثابت شود که درآمد مربوط به همان فعالیت فرهنگی یا ورزشی است، با نرخ صفر معاف میشود.
وی، افزود: در هر شغلی اگر درآمد صادقانه ابراز نشود، دیگر معافیت مالیاتی نسبت به آن قسمت کتمان شده وجود نخواهد داشت.
مدیرکل امور مالیاتی استان، بیان کرد: از همه شغل ها بازرسی مستقیم صورت میگیرد، البته مراجعات همکاران ما در مشاغل پرریسک بیشتر است و روشهای غیرمعمول، مثل دریافت وجه نقد، و یا کارت به کارت کردن، برای دریافت و پرداخت، شناسایی و پیگیری میشود و این کارها فقط به زحمت انداختن مشتری است، البته بسیاری از افراد نیز با دیدن این روشها، از طریق روشهای اعلام شده، گزارش میدهند.
ذکوری به مؤدیان توصیه کرد: با پرهیز از رفتارهای اقتصادی نامتعارف، و پرداخت مالیات، به اوضاع اقتصادی و توسعه و آبادانی کشور کمک کنند.
انتهای پیام/س