به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، در یک ماه اخیر تعداد فوتشدگان با الکلهای حاوی متانول در چند استان کشور، که عمده آن در همدان، مازندران و گیلان بود، تصاعدی بود.
همه ۹۶ نفر مسموم شده، بین ۲۰ تا ۳۰ سال هستند
دادستان همدان، در پاسخ به این سوال که آیا افزودن متانول به مشروبات الکلی عمدی بوده است یا خیر، گفت: ۱۳ نفر از عاملین توزیع، شناسایی و بازداشت شدهاند، اما هنوز تحقیقات در این پرونده کامل نشده است و اگر در تحقیقات محرز شود، که متانول با علم به اینکه ایجاد مسمومیت میکند، با مشروب ترکیب شده، قتل عمد صورت گرفته، در غیر این صورت قتل شبه عمد، جرم این فروشندگان خواهد بود.
عباس نجفی، با بیان اینکه ۹۶ نفر از مصرف کنندگان دچار مسمومیت شدند و از این تعداد یک نفر زن و مابقی مرد بودهاند گفت: علاوه بر فوت ۱۵ نفر، ۴ نفر کاملا نابینا شده اند و حال چند نفر هم وخیم است.
وی در مورد میانگین سنی مسموم شدگان گفت: همه ۹۶ نفر بین ۲۰ تا ۳۰ سال هستند، و برخلاف گذشته که بزه در قشر خاصی صورت میگرفت، در این اتفاق شاهد بودیم که مصرف کنندگان، از لحاظ سطح اقتصادی و مالی، کاملاً متفاوت هستند.
دادستان همدان، با اشاره به اینکه، شرب خمر حرام است و در قانون نیز برای ارتکاب آن مجازات در نظر گرفته شده است، افزود: پس از پایان تحقیقات در این پرونده، هم توزیع کننده و هم مصرف کننده، براساس قانون مجازات خواهند شد.
وجود اختلافات و نابسامانیهای خانوادگی، بیشترین دلیل در روی آوردن به شرب خمر است
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی همدان، در خصوص رواج مصرف مشروبات الکلی گفت: متاسفانه در میان جوانان و نوجوانان، مصرف مشروبات الکلی به شدت رواج پیدا کرده است و این موضوع یک حقیقت انکارناپذیر به شمار میرود.
سرهنگ علی احمد نادری، افزود: این نوشیدنیها عوارض بسیاری، برای جسم و روان مصرفکننده دارد و به همین خاطر است که روی مصرف نکردن آن تاکید فراوان میشود.
وی با اشاره به اینکه، مصرف مداوم نوشیدنیهای الکلی مانند مواد مخدر، اعتیاد را به همراه میآورد، ادامه داد: حتی خیلی از کسانی که حالا از عوارض و اثرات مشروبات الکلی روی بدن مطلع شدهاند و قصد ترک آن را دارند، نتوانستهاند با موفقیت آن را کنار بگذارند و این امری نگرانکننده است.
سرهنگ نادری که در حوزه روانشناسی و مشاوره نیز فعال است، گفت: وجود اختلافات و نابسامانیهای خانوادگی، بیشترین دلیل در روی آوردن به شرب خمر است.
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی همدان، اظهار داشت: در بسیاری از فرهنگها و ادیان، مصرف مشروبات الکلی ممنوع یا محدود است، زیرا معتقدند که مستی و از دست دادن هوشیاری می تواند منجر به رفتارهای نامناسب و اخلاقی شود. همچنین مصرف بیش از حد الکل می تواند آسیب های جسمی و روانی جدی ایجاد کند.
وی افزود: در دین مبین اسلام نیز خوردن شراب حرام است، به این خاطر که مستی، عقل را زایل میکند و هوش را از بین میبرد و باعث میشود فرد در حالت مستی اقدام به اعمالی کند که خلاف اصول و قوانین کشور است.
بعد از مصرف الکل، چه اتفاقاتی در بدن میافتد؟
رئیس مرکز اورژانس همدان، در پاسخ به این سؤال که بعد از مصرف الکل، چه اتفاقاتی در بدن میافتد، گفت: زمانی که شخص مشروبات الکلی با درصدهای گوناگونی مصرف میکند، ۱۰ درصد از آن توسط معده و مابقی در روده بزرگ و روده کوچک جذب خواهد شد.
دکتر شکوهی افزود: بعد از مدت زمانی، الکلهای جذبشده توسط این اندامها، به خون راه پیدا میکنند و از طریق عروق در تمام بدن پخش میشوند. در این حین، فعالیتهای مربوط به مغز و نخاع با سرعت کمتری انجام میگیرد، و با گذشت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت از مصرف، غلظت الکل در خون به حداکثر میزان خود میرسد و فرد مصرفکننده اصطلاحاً مستی پیدا می کند.
وی با بیان اینکه (غلظت الکل مصرفی) در جوانان بالاست، گفت: میزان غلظت الکل مصرفی، در اروپا سه درصد و در کشور ما ۴۰ درصد است.
رئیس مرکز اورژانس همدان، با بیان اینکه، مسموميت با اتانول فقط زماني اتفاق ميافتد، كه فرد، حجم بسيار زيادي مشروب خورده باشد، گفت: البته مسموميت با اتانول بسيار نادر يا حداقل است، و مانند متانول، چنين علائم و چنين سطحي از مسموميت را ندارد.
دکتر شکوهی افزود: اما متاسفانه، مصرف مقدار بسيار كم متانول هم، مسموميت شديد ایجاد میکند و در مواردي منجر به مرگ میشود، و تنها راه نجات مسموميت با متانول، دياليز به منظور تعويض خون است.
وی در خصوص اعتیاد به الکل گفت: این معضل، پیش زمینه بسیاری از آسیبهای اجتماعی، است و علاوه بر آن عوارض جسمانی همچون سرطانهای دهان، گلو، حنجره، مری، کبد و بسیاری عوارض دیگر را به دنبال دارد.
هفته پیشگیری از مسمومیت، از ۱ تا ۷ آبان است، که در این هفته تمرکز به صورت کشوری، بر آموزش و اطلاعرسانی کلیه اقشار جامعه و به دنبال آن، کاهش موارد مسمومیتهای اتفاقی و تعمدی، است و با توجه به محدودیت تختهای بیمارستانی و هزینه های بالای دارو و درمان، میتواند به کاهش این هزینهها کمک شایانی نماید .