معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان درباره ساخت سایت‌موزه از رکود در روند ساخت پروژه سایت‌موزه میدان مرکزی همدان خبر داد.
کد خبر: ۶۸۶۶۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۰ 04 December 2018
نقشه میدان امام خمینی (ره) همدان که در مرکز شهر واقع شده، در سال ۱۳۰۷ توسط معمار شهرساز آلمانی به نام «کارل فریش» تهیه شده و بین سال‌های ۱۳۰۹ تا ۱۳۱۲ ساخته شده است. ابنیه اطراف میدان، شبیه ساختمان‌های میدان حسن‌آباد تهران و به سبک «باروک» (سبکی که در قرن ۱۹ و ۲۰ در اروپا معمول بوده) ساخته شده است.

به گزارش ایسنا،از این میدان ۶ خیابان ۳۰ متری منظم با زاویه ۶۰ درجه به نام‌های اکباتان، باباطاهر، شریعتی، بوعلی‌سینا، تختی و شهدا منشعب می‌شود. این خیابان‌ها در محل الحاق به میدان امام (ره) و در دو طرف، دارای گنبد‌هایی با پوشش‌های فلزی هستند که ۱۲ تابلو به نام ۱۲ پیشوای دینی شیعیان در کنار آن‌ها دیده می‌شود. چنین شهر‌هایی در جغرافیای شهری، شهر‌های شعاعی با دوایر متحدالمرکز نامیده می‌شوند که در ایران تنها، میدان امام (ره) همدان چنین است که در سال ۱۳۷۹ به عنوان آثار ملی ثبت شده است.

میدان مرکزی شهر همدان مربوط به دوره پهلوی و نماد شهرسازی مدرن بوده و یکی از میادین بزرگ و مطرح کشور است. یکی از ویژگی‌های بارز این میدان و علت حفظ جایگاه آن، موقعیت ارتباطی با سایر خیابان‌ها و بازار‌های همدان است.

با تمام این تفاسیر، شهرداری همدان کمر همت به تبدیل این بنا به سایت موزه بست البته زمزمه‌های انجام این طرح از سال ۹۶ به گوش می‌رسید که با گذشت حدود یک سال فقط شاهد گودبرداری و انتقال اشیاء کشف شده اداره‌کل میراث فرهنگی استان همدان هستیم.

احمد ترابی گفت: این پروژه در همان مرحله‌ای که بوده، قرار داشته و پیشرفتی نکرده است و تنها آثار و اشیاء تاریخی کشف شده به موزه اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منتقل شده است.

وی درباره اقدامات انجام شده برای اشیاء کشف شده، عنوان کرد: بر روی این آثار آزمایشات لازم که در تخصص واحد مرمت است، در حال انجام است.

توضیح روند تهیه طرح سایت‌موزه

ترابی در توضیح روند تهیه طرح سایت‌موزه، بیان کرد: طرح این موزه، توسط دکتر «صاحب محمدیان‌منصور»، به صورت مدور به گونه‌ای که افراد از طرفی وارد شده، از آثار بازدید کرده و از طرف دیگر خارج می‌شوند، طراحی شده است.

وی ادامه داد: این طرح در شورای فنی اداره‌کل میراث فرهنگی استان تصویب شده و به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال شد سپس طرح توسط آنان مورد تأیید قرار گرفت و در نهایت برای اجرا به شهرداری ابلاغ شده است.

ترابی اضافه کرد: این موزه همسطح با زمین بوده تا به بافت میدان آسیبی وارد نشود همچنین طرح قرار دادن شیشه‌های نشکن بر سطح این بنا به احتمال زیاد اجرا خواهد شد.

وی درباره طولانی شدن مدت ساخت این پروژه، اظهار کرد: اگر اقدامات لازم برای هر پروژه‌ای نظیر مطالعات علمی، برآورد هزینه‌ها و پرداخت کامل اعتبار انجام شود، مراحل اجرا و ساخت طرح مورد نظر نهایت یک تا دو سال زمان خواهد برد.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در پایان یادآور شد: اجرای این پروژه در وظایف شهرداری بوده و هیچ اقدامی متوجه اداره کل میراث فرهنگی استان نیست.

بیان علت تأخیر در ساخت سایت‌موزه

رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این‌باره در گفت‌وگو با ایسنا، از روند ساخت سایت‌موزه میدان امام خمینی (ره) شهر همدان گلایه و اظهار کرد: مدت ساخت این پروژه بسیار طولانی شده و مسئولان مربوطه باید در این زمینه پاسخگو باشند.

کامران گردان درباره تصمیماتی که درباره این پروژه گرفته شده گفت: سه‌گانگی در سه نهاد اداره‌کل میراث فرهنگی استان، اداره‌کل مسکن و شهرسازی استان و شهرداری همدان از دلایل عمده طولانی شدن روند این پروژه است.

وی ادامه داد: طبق گزارشات به دست آمده، قسمتی از کار نظیر گودبرداری و ریختن فونداسیون و انتقال آثار یافت شده به اداره‌کل میراث که بر عهده اداره‌کل میراث فرهنگی استان بوده، انجام گرفته و اکنون شهرداری باید وارد عمل شود.

گردان با اعلام اینکه علت اصلی ثابت بودن روند این پروژه، مشکل شهرداری در تأمین اعتبارات است، تصریح کرد: شهرداری و اداره‌کل مسکن و شهرسازی استان توافقاتی در زمینه رفع مشکلات، به ویژه مشکلات مالی انجام داده‌اند بدین صورت که اداره‌کل مسکن و شهرسازی به عنوان پیمانکار وارد عمل شود و یا از دولت بخشی از اعتبارات لازم را اخذ کند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار