مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان با اشاره به اینکه پیش‌بینی شده تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۳۶۶ میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت باشند، گفت: سالانه بیش از یک‌میلیون پا به دلیل دیابت قطع می‌شود.
کد خبر: ۶۸۰۴۶۶
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۵ 17 November 2018
مدیرگروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه بیش از ۱۰ هزار بیمار دیابتی در روستا‌های همدان شناسایی شده است، گفت: ۷۰ درصد مبتلایان را زنان تشکیل می‌دهند.

به گزارش فارس، از ۱۹ تا ۲۵ آبان ماه هر سال به نام هفته ملی دیابت نامگذاری شده تا بتوان در این یک هفته با برنامه‌های مختلف، جامعه را نسبت به این بیماری حساس کرد.

دیابت، دیگر نامی آشنا است چراکه هرازچندگاهی ممکن است یکی از اطرافیان به گروه مبتلایان به این بیماری بپیوندند یا دچار عوارض آن از جمله مشکلات بینایی، کلیوی یا حتی قطع عضو شوند.

از عوامل موثر در ایجاد این بیماری و عوارض آن کم و بیش در برنامه‌های آموزشی و بهداشتی مختلف شنیده‌ایم و خبر داریم کم‌تحرکی، تغذیه نامناسب و مصرف غذا‌های آماده و پرچرب، استعمال دخانیات و وزن بالا در ابتلا به دیابت و همچنین بیماری‌های فشار خون و قلبی و عروقی موثر است، اما از سوی دیگر شاهد سرعت رو به افزایش دیابت هستیم تا آن جا که حتی در سن پایین نیز به آن مبتلا می‌شوند.

برای اطلاع بیشتر از وضعیت موجود به سراغ مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان رفتیم.

راضیه السادات میرمعینی با بیان اینکه ۵۰ درصد مبتلایان به دیابت از بیماری خود آگاه نیستند، زیرا این بیماری علامتی ندارد، اظهار کرد: متاسفانه دیابت یکی از عوامل اصلی اختلال بینایی و نابینایی به شمار می‌رود.

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه در هر ۱۰ ثانیه یک مورد جدید دیابت شناسایی می‌شود، افزود: ۶ درصد مرگ و میر‌های سال ۲۰۰۷ به دلیل دیابت است.

وی با اشاره به آمار مبتلایان به دیابت در استان، خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰ هزار بیمار دیابتی در روستا‌های استان تحت مراقبت سیستم بهداشتی قرار دارند.

۷۰ درصد بیماران دیابتی روستا‌های همدان را زنان تشکیل می‌دهند

میرمعینی با تاکید به اینکه بیش از ۱۰ هزار نفر در مرحله پیش‌دیابت قرار دارند یعنی قند خون آن‌ها ۱۰۰ تا ۱۲۶ است؛ گفت: ۷۰ درصد بیماران دیابتی در روستا‌ها زنان هستند.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود درصد بیماران دیابتی در شهر‌ها دو برابر روستا‌ها باشد، افزود: آمار موجود گویای این واقعیت است که تاکنون در رابطه با مقابله با این بیماری موفق نبوده‌ایم و نیاز به تجدیدنظر در آگاهی و عملکرد خود داریم.

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان در این راستا به وجود بسیاری از مشکلات از جمله ارائه تبلیغات غیر بهداشتی تا ضعف نظارت بر تولید و ارائه مواد غذایی غیرسالم و مشکلات اقتصادی و کمبود فضای ورزشی اشاره کرد.

وی با بیان اینکه منصفانه به ارزیابی عملکرد خود در رابطه با پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر نظیر دیابت، فشار خون بالا، قلبی و عروقی و سرطان‌ها به عنوان یک فرد و نیز جزئی از خانواده و جامعه بپردازیم، اقدام آگاهانه را در پیشگیری از این بیماری‌ها مهم عنوان کرد.

میرمعینی با اشاره به اینکه افزایش فعالیت بدنی مناسب به میزان ۳۰ دقیقه در روز در بیشتر از روز‌های هفته بسیار حائز اهمیت است، افزود: خوردن غذا‌های کم چرب، کم نمک و بدون مواد نگهدارنده نیز باید مورد توجه باشد.

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان به پرهیز از مصرف دخانیات اشاره کرد و افزود: مصرف بیشتر میوه و سبزیجات، کنترل استرس و کسب آرامش، کاهش ساعات تماشای تلویزیون به کمتر از دو ساعت در روز از نکات حائز اهمیت خواهد بود.

وی با بیان اینکه کسب موفقیت در مسیر سلامتی مستلزم یک عزم همگانی است، گفت: هر فرد در هر جایگاهی نقش موثری در تامین سلامتی خود، خانواده و جامعه دارد و باید در این مسیر گام بردارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار