کد خبر: ۶۴۵۸۶۵
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۸ 23 August 2018
بازی‌های آسیایی که امسال در دو شهر اندونزی برگزار می‌شود، پس از المپیک، بزرگ‌ترین رویداد ورزشی جهان است و هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود. در آستانه برگزاری هجدهمین دوره بازی‌های آسیایی در اندونزی، دولت این کشور بر تلاش‌های خود برای آماده‌سازی جاکارتا و پالمبانگ افزوده است؛ افزایش تدابیر امنیتی، پوشاندن رودخانه سیاه برای جلوگیری از منتشر شدن بوی بد، توسعه زیرساخت‌ها و آماده شدن برای برگزاری نمایشگاه‌های مختلف در دوره برگزاری مسابقات، بخشی از این تلاش‌ها بوده است.
 
استارت موتور گردشگری

 شرکت‌های فعال در اندونزی که کالای مصرفی تولید می‌کنند نیز از این فرصت برای معرفی و تبلیغ محصولات خود استفاده کرده‌اند و نکته جالب توجه اینکه این شرکت‌ها از شیوه‌های مدرن شبیه آنچه در غرب برای تبلیغات استفاده می‌شود بهره برده‌اند.
 
به نظر می‌رسد دولت اندونزی تا اندازه‌ای به این واقعیت پی برده که شرایط اقتصادی کشور مناسب نیست و شیوه‌های مرسوم از جمله جذب سرمایه‌گذاری خارجی یا استقراض نمی‌تواند در آینده به کار رود. در نتیجه تلاش‌های قابل ملاحظه‌ای برای توسعه بخش گردشگری شده است.
 
همچنین شرکت‌های اندونزیایی تلاش می‌کنند بازار‌های جدیدی خارج از آسیا بیابند. بازی‌های آسیایی امسال در اندونزی در دو شهر جاکارتا، در جزیره جاوا و پالمبانگ در جزیره سوماترا برگزار می‌شود و تدابیری برای تشویق بازدیدکنندگان به دیدن دیگر مناطق و مشاهده فرهنگ و جاذبه‌های منحصر به فرد این کشور اتخاذ شده است.
 
در واقع وزارت گردشگری اندونزی از مدت‌ها پیش برنامه‌ای بزرگ و جاه‌طلبانه برای توسعه این بخش تدوین کرده و هدف از این برنامه، افزایش قابل ملاحظه درآمد حاصل از گردشگری است. از دید مقامات این وزارتخانه، حتی اگر در دوره برگزاری مسابقات آسیایی، جاذبه‌های گردشگری اندونزی به میلیون‌ها نفر از مردم جهان به درستی معرفی شود، تحولی بزرگ در صنعت گردشگری این کشور ایجاد خواهد شد.

واقعیت این است که بسیاری از جاذبه‌های گردشگری اندونزی هنوز ناشناخته هستند و در سال‌های اخیر به دلیل حضور سرمایه‌های خارجی در بخش‌های مختلف اقتصاد این کشور دولت ضرورت توسعه بخش گردشگری را به خوبی احساس نکرده است، اما مدتی است شرایط تغییر کرده و دولت اندونزی به این نتیجه رسیده که نمی‌توان در همان مسیر قبلی به حرکت ادامه داد.
 
موضوع مهم این است که پس از سال‌ها سرمایه‌گذاری در شهر‌های بزرگ، اکنون نوبت به شهر‌های کوچک رسیده است و این در حالی است که حجم سرمایه‌گذاری خارجی در حال کاهش است. همچنین اگر اقتصاد چین دچار ضعف شود بخش‌های تولید کارخانه‌ای و معدن اندونزی لطمه خواهند دید. کارشناسان معتقدند دولت اندونزی باید روی منابع جدید و تجدیدپذیر درآمد از جمله گردشگری سرمایه‌گذاری کند و ضروری است تدابیری برای جذب گردشگران آسیایی و جهانی به این کشور اندیشیده شود.
 
واقعیت این است که حتی اگر دولت آمریکا در مسیر اجرای سیاست‌های حمایت‌گرایانه حرکت نکرده بود و تنش‌هایی بین این کشور و چین به وجود نمی‌آمد، نرخ رشد اقتصادی چین به تدریج در حال کاهش بود و در نتیجه از یک سو از صادرات به چین کاسته می‌شود و از سوی دیگر سرمایه‌گذاری خارجی اثرات مثبت قبل را نخواهد داشت. اندونزی که چهارمین کشور پرجمعیت جهان است باید از شرایط ویژه خود برای تغییر الگوی توسعه و توجه بیشتر به جزایر کوچک‌تر استفاده کند و این تغییر باید هر چه زودتر انجام شود.
 
اقدامات دولت اندونزی برای برگزاری مسابقات آسیایی و استفاده از این رویداد ورزشی در جهت معرفی جاذبه‌های گردشگری کشور نشان می‌دهد این درک به وجود آمده است. اما نگرانی‌هایی درباره ضعیف شدن تلاش‌ها وجود دارد. برخی تحلیلگران معتقدند الگو‌های جدید باید فراگیر و سازگار با شرایط ویژه اندونزی تدوین شوند و دولت کنونی و دولتی که سال آینده پس از انتخابات قدرت را در دست می‌گیرد به این الگو عمل کند. تغییرات در محیط اقتصادی آسیا و اقتصاد‌های نوظهور پایدار خواهند بود و بر همین مبنا باید رفتار دولت و شرکت‌های اندونزی به‌کلی تغییر کند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار