کد خبر: ۱۰۸۸۰۴۶
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۰ 18 January 2023
 مدیر مرکز رشد زیست فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک با بیان اینکه دستگاه اتوسمپلر برای استخراج DNA با همکاری محققان دانشگاه تهران به تولید رسیده است، گفت: با استفاده از این دستگاه برای استخراج DNA، خطای انسانی حذف شده است.

به گزارش تابناک همدان، دکتر امیر میمندی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه محققان و اعضای هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک فناوری‌هایی از TRLهای ۳ تا ۷ را تولید کردند که آماده ورود به بازار و سرمایه‌گذاری هستند، افزود: از جمله این فناوری‌ها می‌توان به تولید پروبیوتیک با قابلیت استفاده در خوراک دام، طیور و آبزیان اشاره کرد.

وی محصولات دیگر محققان این پژوهشگاه را “سیمان زیستی” دانست و در این باره توضیح داد: این سیمان حاوی میکروارگانیسم‌هایی است که بر روی شن‌های بیابان پاشیده می‌شود و با تثبیت ذرات خاک مانع از ایجاد گرد و غبار می‌شود.

میمندی‌پور با تاکید بر اینکه این سیمان در مرحله سرمایه‌گذاری و ورود به بازار است، یادآور شد: آلودگی‌های گرد و خاک از مسائل ملی به شمار می‌رود و شرکت‌های خصوصی نیز در این زمینه فناوری‌هایی را به تولید رساندند، ولی از سوی دیگر نهادهای دولتی مانند سازمان محیط زیست باید برای کاربردی شدن این فناوری‌ها وارد شوند.

رییس مرکز رشد زیست‌فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک تاکید کرد: این مرکز آمادگی دارد تا این فناوری را برای کاهش آلودگی‌های گرد و غبار تولید و واگذار کند.

بهبود وزن‌دهی به دام و طیور

میمندی‌پور، محصول دیگر تولید شده در این پژوهشگاه را افزودنی‌های خوراک و دام و طیور عنوان کرد و گفت: این ترکیبات به عنوان ترکیبات جایگزین آنتی بیوتیک‌های محرک رشد در حوزه‌های دام، طیور و آبزیان استفاده می‌شود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک با بیان اینکه این ترکیبات به صورت نانو کپسول‌های حاوی اسانس‌ها و ترکیبات فعال گیاهی به تولید رسیده است، یادآور شد: تست‌های این محصول در حوزه خوراک دام، طیور و آبزیان اجرایی شده است و با اضافه شدن به غذای دام، طیور و آبزیان موجب بهبود وزن آنها خواهد شد.

به گفته وی، تست‌های بالینی این محصول انجام شده و آماده ورود به بازار است.

آمادگی رهاسازی چغندرقند تراریخته

میمندی‌پور با اشاره به دستیابی محققان این پژوهشگاه به تولید محصولات تراریخت، یادآور شد: این محصولات مقاوم به آفت‌های زیستی و غیر زیستی است که از جمله آن می‌توان به تولید چغندرقند تراریخت اشاره کرد که مقاوم به آفت ریزومانیا است. ریزومانیا یکی از آفت‌های مهم در کشت چغندرقند محسوب می‌شود.

مدیر مرکز رشد زیست فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک، خاطر نشان کرد: چغندرقندر تراریخت تولیدشده مقاوم به آفت ریزومانیا و تست‌های مزرعه‌ای آن در حال انجام است و به‌زودی کشت و تکثیر آن انجام خواهد شد.

افزایش تخمک‌گذاری در ماهیان پرورشی

میمندی‌پور فناوری دیگر تولیدشده این پژوهشگاه را پپتیدهای سنتتیک دانست که به عنوان هورمون حوزه آبزیان به تولید رسیده است.

وی اضافه کرد: این ترکیبات موجب افزایش تخمک‌گذاری ماهیان پرورشی مانند قزل‌آلا خواهد شد. این فناوری در سطح فناوری ۶ و آماده سرمایه‌گذاری و ورود به بازار است.

تولید فناوری با همکاری محققان دانشگاهی

مدیر مرکز رشد زیست‌فناوری ادامه داد: از سوی دیگر محققان این پژوهشگاه با همکاری تیم‌های تحقیقاتی دانشگاهی فناوری‌هایی را به تولید رساندند که از جمله آن می‌توان به ساخت دو دستگاه در حوزه‌های زیست‌فناوری اشاره کرد.

وی یکی از این دستگاه‌ها را “اتو سمپلر” دانست که به صورت اتوماتیک استخراج DNA را انجام می‌دهد و ادامه داد: در بسیاری از آزمایشگاه‌هایی که در حوزه ژنتیک فعال هستند، فرآیند استخراج DNA‌ و یا کلونینگ به صورت دستی انجام می‌شود که در این صورت احتمال خطای انسانی وجود دارد.

میمندی‌پور اضافه کرد: این در حالی است که دستگاه اتوسمپلر به طور خودکار ترکیباتی که در داخل دستگاه قرار داده می‌شود را در شرایط استریل ترکیب کرده و در نهایت DNA استخراج‌شده را در اختیار اپراتور قرار می‌دهد.

به گفته وی، از آنجایی که کلیه فرآیند کلونینگ از طریق این دستگاه به صورت اتوماتیک انجام می‌شود، خطای انسانی در این فرآیند حذف خواهد شد.

وی دستگاه دیگر را دستگاه “اتوماتیک تیتر آنتی‌بادی” عنوان و خاطر نشان کرد: این دستگاه با همکاری دانشگاه تهران و اعضای هیات علمی پژوهشگاه طراحی شده و پروتوتایپ آن آماده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار